Bir alan adı girin
Bir alan adı girin
Bunu, arama sonuçlarında en güncel içeriği sağlamak için yaparlar.
Bazen, arama botları bir siteyi günde birden çok kez tarayabilir, özellikle de haber sitelerinde olduğu gibi gün boyunca yeni makaleler yayınlarsanız.
Tarama süreci çoğunlukla algoritmiktir, yani bilgisayar programları, arama botlarının her siteyi ne sıklıkla taraması gerektiğini belirler.
Bu arama motoru örümcekleri sitenizi ne kadar çok tararsa, içeriğiniz o kadar fazla dizine eklenir. Bu sonuçta daha fazla sayfanızın sorgular için gösterilmesine ve uzantı olarak sitenize daha fazla organik trafik girmesine yol açar.
Ancak, sitenizin her seferinde * düzgün * ve eskisi gibi daha sık taranabilmesi için yerinde bir yapı olması gerekir. Ve buna Site Haritası denir.
En basit ifadeyle, Site Haritası XML'si, Google'ın ve diğer büyük arama motorlarının web sitenizi tararken daha iyi anlamasına yardımcı olan bir belgedir.
Temel olarak, bir sitenin URL'lerini (sayfalarını), size (web yöneticisi) her bir URL hakkında ek bilgi eklemenize olanak tanıyan yapısal bir şekilde listeler.
XML'in sayfaları buna göre eşleştirmesi ve bu sayfalarla ilgili ek bilgiler sağlaması, arama motorlarının sitenizi daha akıllıca taramasına yardımcı olur.
Bu temelde, iyi bir Site Haritasının, arama motorlarını tüm önemli sayfalarınıza yönlendiren web sitenizin bir yol haritası olarak hizmet ettiği anlamına gelir.
XML haritası, arama motoru optimizasyonu (SEO) için de yararlı olabilir.
Neden? Çünkü dahili bağlantınız kötü olsa bile Google'ın ve diğer arama motorlarının web sitenizdeki önemli sayfaları kolayca bulmasına izin verirler.
Bu önemlidir, çünkü Google ve diğer arama motorları tüm web sitelerini değil, belirli web sayfalarını dizine ekler ve sıralar.
Dolayısıyla, ana sayfanızın URL'si arama motorları tarafından zaten taranmış ve dizine alınmış olsa bile, örümcek botlarından gizlenebilecek diğer sayfaların gösterilmesine yardımcı olmak için onlara düzgün tanımlanmış bir site haritası sağlama ihtiyacı hala vardır.
Web sitenizi bir ev ve sitenizin her sayfasını bir oda olarak düşünün. Google, evi 'dış görünümden' biliyor olabilir, ancak içindeki her odayı değil.